ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ

Οι δραστηριότητες στη Σκιάθο, σε αυτό το πανέμορφο νησί του Αιγαίου πελάγους είναι πάρα πολλές και προσφέρουν εκπληκτικές εντυπώσεις και εμπειρίες για τον κάθε επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τις ομορφιές του νησιού σε συνδυασμό με σπορ όπως:

 

Θαλάσσια Σπορ

Σε όλες τις οργανωμένες παραλίες μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια σπορ όπως: Θαλάσσιο Σκι, Jet Ski, Windsurfing, θαλάσσιες κουλούρες και αλεξίπτωτο.

Καταδύσεις

To Skiathos Diving Center μετά από εντατική προσπάθεια κατάφερε να προμηθευτεί την άδεια για καταδύσεις στη Σκιάθο. Έτσι όσοι διαθέτουν το απαραίτητο δίπλωμα, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το μαγευτικό βυθό του νησιού. Βρίσκεται στo κεντρικό λιμάνι Σκιάθου.

Σκιάθος Τένις Κλάμπ

Εκτός από ορισμένα ξενοδοχεία που διαθέτουν γήπεδο τένις, στο κέντρο της χώρας λειτουργεί το Skiathos Tennis Club, με τέσσερα σύγχρονα γήπεδα και πισίνα.
Τηλ.: +30 24270 24054

Ιππασία

To Skiathos Riding Center βρίσκεται στις Κουκουναριές, διαθέτοντας ένα σύγχρονο εξοπλισμό. Η σχολή ιππασίας θα σας χαρίσει ξεχωριστές στιγμές, ιππεύοντας στις πιο ψηλές κορυφές των βουνών και σε άβατα μονοπάτια.
Τηλ.: +30 24270 49548

Τα μοναστήρια στη Σκιάθο

  • Το Μοναστήρι της Παναγίας Της Κουνίστρας

Απέχει περίπου 10 χλμ. από τη χώρα της Σκιάθου. Η πρόσβαση στο μοναστήρι είναι εύκολη, αφού ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος θα σας φέρει μέχρι την πόρτα του μοναστηριού.

  • Το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Απέχει περίπου 3.5 χλμ. από τη χώρα της Σκιάθου, στην περιοχή Αγαλιανούς.

Πεζοπορία

Η Σκιάθος έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από ξένοιαστα καλοκαίρια, ήλιο, υπέροχες αμμουδιές και πεντακάθαρη θάλασσα. Είναι το μόνο νησί του Βόρειου Αιγαίου και πιθανόν όλη της Ελλάδας, που διαθέτει 25 πεζοπορικές διαδρομές συνολικού μήκους 197 χιλιομέτρων.
Πιο συγκεκριμένα:
- καθαρισμένα μονοπάτια με καλή σήμανση
- εύκολες μέχρι μέτριας δυσκολίας διαδρομές
- πορείες διάρκειας 1 μέχρι 6 ώρες
- μέσα σε παρθένο φυσικό περιβάλλον
- με σημεία φανταστικής πανοραμικής θέας
- με ειδυλλιακά σημεία ξεκούρασης και πικνίκ
- δίνοντάς σας την ευκαιρία να γνωρίσετε τους σημαντικότερους ιστορικούς τόπους του νησιού.

Ποδηλασία

Οι ποδηλάτες φίλοι μας μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλές διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας η κάθε μια. Καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων υπάρχουν πολλά, ενώ οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την σεζόν και τη διάρκεια της ενοικίασης.
Φυσικά, η χρήση του ποδηλάτου αποτελεί μια πιο υγιή και σίγουρα πιο οικονομική λύση, για τον επισκέπτη που θέλει να επισκεφθεί το υπόλοιπο κομμάτι της Σκιάθου πέραν της πόλης και της αγοράς αλλά και να έρθει πιο κοντά στη φύση και την ύπαιθρο του νησιού μέσα από εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.