Αξιοθέατα

+ -

Κράτηση online

360° VIRTUAL TOUR

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα
\/
360° VIRTUAL TOUR

Αξιοθέατα

Το κάστρο της Σκιάθου


Χτισμένο πάνω σε ένα γιγάντιο βράχο βρίσκεται στη Βόρειο πλευρά του νησιού, περίπου 15 χλμ. από τη χώρα της Σκιάθου.
Το Κάστρο ιδρύθηκε το 14ο αιώνα, περί το 1360. Λόγω της πειρατείας, οι Σκιαθίτες εγκατέλειψαν τη βυζαντινή πολίχνη, η οποία βρισκόταν εκεί όπου είναι η πόλη της Σκιάθου σήμερα και έχτισαν το μεσαιωνικό οικισμό του Κάστρου, στο βόρειο άκρο της νήσου. Καθώς το φρούριο ήταν απροσπέλαστο από τη θάλασσα και η είσοδος σε αυτό ήταν δυνατή μόνο με την κινητή ξύλινη γέφυρα, εξασφάλιζε στους κατοίκους σχετική προστασία.

Το σπίτι του Παπαδιαμάντη


Ο μεγάλος διηγηματογράφος γεννήθηκε στη Σκιάθο στις 4 Μαρτίου του 1851 και πέθανε στις 2 Ιανουαρίου του 1911.
Στα πρώτα του βήματα εργάστηκε ως απλός μεταφραστής σε εφημερίδες και περιοδικά. Συγχρόνως άρχισε να γράφει τα διηγήματά του, τα οποία τον έκαναν πασίγνωστο. Παράλληλα εκδίδει και μυθιστορήματα όπως, "Η μετανάστης", "Oι Έμποροι των Εθνών" και "Η Γυφτοπούλα".
Ο Παπαδιαμάντης αποτελεί τη δόξα και το καύχημα του νησιού. Το σπίτι του βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο κοντά στο λιμάνι, ενώ η προτομή του βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του Μπούρτζι, όπου αναγράφεται το φιλοσοφικό του επίγραμμα.

 

Το Μπούρτζι


Το Μπούρτζι είναι μια μικρή χερσόνησος, η οποία χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και κατά το παρελθόν ήταν φρούριο. Το φρούριο ιδρύθηκε από τους αδελφούς Γκίζι, οι οποίοι κατέλαβαν τη Σκίαθο το 1207. Ήταν περιτειχισμένο με επάλξεις και πολεμίστρες και δεξιά και αριστερά της πύλης είχε δύο στρογγυλούς πύργους. Το ύψος του τείχους όμως, είναι αδύνατον να προσδιοριστεί από τα σημερινά απομεινάρια του.

 
All rights reserved www.hotelstellina.gr 2018 | Created by FOCUSGREECE